Dobrodošli u Standard Furniture Factory – vodeću fabriku namještaja s bogatom tradicijom koja datira od 1965. godine. Naša specijalnost je proizvodnja trpezarijskog namještaja od punog drveta. S ponosom ističemo da su generacije odrastale uz naš namještaj, te da i danas, 59 godina od osnivanja, ime Standard znači garanciju vrhunskog kvaliteta.

ko smo mi

Standard je sinonim za kvalitetan trpezarijski namještaj koji vješto spaja tradiciju i moderni pristup u proizvodnji i dizajnu namještaja. Naša posvećenost kvalitetu je neupitna, a ponosno naglašavamo da koristimo isključivo 100% FSC certificirano drvo, čime ispunjavamo najviše standarde održivosti. Sa više od pet decenija iskustva, naš tim stručnjaka, od inžinjera do majstora, posvećen je kreiranju i izradi proizvoda vrhunskog kvaliteta koji krase domove naših klijenata širom svijeta.

misija

Standard konstantno radi na unapređenju svojih proizvodnih kapaciteta i modernizaciji tehnoloških procesa u skladu s razvojem industrije namještaja i globalnim trendovima. Našim klijentima želimo ponuditi trpezarijski namještaj koji traje i nadmašuje očekivanja svojim izuzetnim kvalitetom i bezvremenskom elegancijom. Istovremeno, posvećeni smo očuvanju prirodnih resursa i podržavamo odgovornu proizvodnju u skladu s najvišim ekološkim standardima.

vizija

Vizija Standarda je postati globalno pozicioniran brend, prepoznatljiv po vrhunskom kvalitetu i inovativnom dizajnu. Kroz stalnu evoluciju u dizajnu i tehnologiji, težimo biti globalni lideri u proizvodnji trpezarijskog namještaja, postavljajući standarde izvrsnosti.

vrijednosti

Temeljne vrijednosti našeg poslovanja uključuju kreiranje poticajnog i ugodnog radnog okruženja za naše uposlene, održivo poslovanje s minimalnim uticajem na okoliš, aktivno učestvovanje i podrška u društveno odgovornim projektima te izgradnja dugoročnih i povjerljivih odnosa s našim klijentima.

Globalno prisustvo

Ponosno izvozimo naše proizvode širom svijeta, u zemlje poput Njemačke, Austrije, Belgije, Švicarske, Francuske, Holandije, i mnoge druge. Naša prisutnost na međunarodnim sajmovima, kao što su MOW i IMM u Njemačkoj, te January Furniture Show u Velikoj Britaniji, dodatno potvrđuje našu posvećenost globalnom tržištu i saradnju s klijentima iz različitih djelova svijeta.

Standard je više od brenda namještaja; to je priča o kvalitetu, tradiciji i održivosti koja se prenosi kroz generacije.

Hvala vam što ste dio naše priče.

asortiman proizvoda

Naš asortiman proizvoda predstavlja pažljivo osmišljene kolekcije trpezarijskog namještaja koje zadovoljavaju potrebe i ukuse naših kupaca širom svijeta. Oslanjajući se na višegodišnje iskustvo i stručnost, nudimo širok spektar namještaja koji uključuje stolove, stolice, fotelje, klupe i barski program.

Stolice

Dizajnirane sa fokusom na maksimalnu udobnost, naše stolice predstavljaju savršen izbor za one koji cijene eleganciju i kvalitet. Svaka stolica pažljivo je dizajnirana i izrađena od kvalitetnih materijala, kako bi pružila stabilnost i komfor. Ergonomski oblikovano sjedište i kvalitetni štofovi garantuju udobnost tokom dugotrajnog sjedenja. Osim visokog kvaliteta izrade, nudimo vam i mogućnost personalizacije, odabirom željene boje, tkanine, sjedišta te postolja dobijate višenamjenski komad namještaja koji možete uklopiti u različite prostore, od moderno uređenih dnevnih soba do elegantnih trpezarija ili radnih prostora.

Fotelje

Naša kolekcija fotelja predstavlja spoj luksuza, udobnosti i kvaliteta spojenih u jedinstvene komade namještaja. Izrađuju su od punog drveta bukve ili hrasta ili metala, koristeći najsavremenije tehnike izrade, obećavajući vam godine uživanja u vrhunskom komforu. Koristimo kvalitetne štofove i kvalitetna punjenja različitih karakteristika, kako bismo postigli savršen balans između luksuza i udobnosti. Izbor između okretnih ili fiksnih varijanti postolja omogućava vam prilagodbu fotelja individualnim potrebama i životnom stilu.

Stolovi

Naša kolekcija trpezarijskih stolova priča priču o drvetu koja traje. Svaki komad je pažljivo oblikovan i izrađen s ciljem pružanja funkcionalnosti, vrhunskog kvaliteta i elegancije. Izrađuju su od 100% FSC certificiranog punog drveta bukve ili hrasta, spajajući ravne i zaobljene forme, čime se naglašava jednostavnost dizajna. Završna obrada drveta dodatno naglašava prirodnu teksturu i boju drveta, ističući izvanrednu izradu i čineći svaki naš stol unikatnim. Dostupni su u različitim stilovima, od klasičnih do modernih, te u različitim veličinama. Ploče stolova mogu biti fiksne ili opremljene kvalitetnim mehanizmom na razvlačenje, koji će omogućiti svakom članu porodice da pronađe svoje mjesto za stolom tokom zajedničkih obroka ili druženja.

Klupe

Naša kolekcija trpezarijskih klupa donosi multifunkcionalnost u svaki dom. Izrađuju se u nekoliko varijanti i dimenzija, prilagođavajući se potrebama vašeg trpezarijskog prostora. Ergonomski dizajn, kvalitetni materijali i stabilna drvena konstrukcija garantuju ugodno iskustvo sjedenja za stolom, čineći vaše trenutke s porodicom ugodnijim i opuštenijim. Možete birati između ugaonog modela ili klupe sa naslonom ili bez naslona, ovisno o obliku vaše trpezarije. Ugaona varijanta klupe pruža veći kapacitet sjedenja i idealna je za trpezarije u kojima se želi maksimizirati korištenje uglova. Lako se uklapaju u različite stilove uređenja, od klasičnih do modernih i učinit će svaku trpezariju elegantnim i privlačnim prostorom.

Barski program

Za one koji žele unijeti dašak stila u svoj prostor, naš barski program nudi moderna i funkcionalna rješenja. Barske stolice i stolovi dolaze u različitim dimenzijama i stilovima, omogućujući vam da kreirate skladan i funkcionalan trpezarijski prostor koji će zasigurno privlačiti pažnju svojim elegantnim dizajnom i kvalitetom izrade.