U susret trećem izdanju FSCTM takmičenja za namještaj, ispred Standard Furniture Factory govorili smo o našem opredjeljenju da budemo pouzdana i odgovorna kompanija, te pouzdan proizvođač našim kupcima kada je očuvanje resursa u pitanju tj. šuma. Kao potvrda za to opredjeljenje je usklađenost našeg poslovanja sa jednim od najvećih sistema sljedivosti, a to je FSCTM certifikat koji posjedujemo.

Kako bi bolje prepoznao i promovirao certificirane tvrtke iz sektora namještaja i njihove hvalevrijedne napore u korištenju FSCTM certificiranih ulaznih materijala, FSCTM je pokrenuo sada treće izdanje takmičenja FSCTM Furniture Awards, gdje se kompanije iz Adria-Balkan regije, Austrije, Češke, Njemačke, Italije, Poljske i Velike Britanije mogu takmičiti sa svojim odabranim certificiranim namještajem.

Takmičenje je otvoreno za sve proizvođače namještaja iz navedenih država koji su tokom protekle tri godine proizveli i prodali s FSCTM tvrdnjama barem jednu grupu proizvoda FSCTM unutarnji (W12) ili vanjski (W13.1 i W13.7) namještaj. Svaki takmičar mora odabrati jednu osnovnu kategoriju unutar koje će se takmičiti za nagrade.

Nagrade uključuju učešće u FSCTM inicijativi “iznenađenja” koje uključuje certificiranu šumu, drveni kipić kao simbol predanosti zaštiti šuma, te vidljivost u online komunikacijskim kanalima FSCTM Internationala i lokalnog/regionalnog FSCTM ureda.

Prijave su otvorene od 18. maja do 14. oktobra 2021., dok će pobjednici biti objavljeni tokom posebne ceremonije održane u novembru 2021. Više informacija za učešće potražite ovdje.