Udruženje „Budi mi drug“ Ilijaš u okviru projekta koji organizuju „Svijet oko mene bio je itekako zanimljiv“ posjetili su našu fabriku namještaja. Udruženje okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja, broji preko 60 članova.

Nekoliko sati, koliko su proveli u fabrici, bilo je ispunjeno velikim brojem pitanja, smijehom, ali i radom. Štićenici Udruženja uz pomoć naših radnika bili su u prilici vidjeti kako nastaju određeni komadi namještaja, od daske do stolice ili stola, ali i učestvovati u njihov izradi. Prošli smo kroz cijeli proces, zajedno smo birali materijal, mjerili i sjekli, a onda slijedi površinska obrada. Kao posljednji korak zapakovali smo komade namještaja u pakete, označili i spremili za transport. 

„Bitno je da svi pružimo podršku na način na koji možemo i koliko možemo. Ranije smo kroz druge aktivnosti i finansijski podržali Udruženje kako bi nastavilo sa radom i kako bismo štićenicima omogućili bolje uslove za svakodnevne aktivnosti. To planiramo nastaviti i u narednom periodu“, menadžment Standard Furniture Factory.

Udruženje redovno organizuje različite radionice, posjete, i ostale aktivnosti koje vode poboljšanju socijalizacije i inkluzije članova u zajednicu i društvo. Inkluzija osoba sa poteškoćama u razvoju nije samo moralni cilj, već je i odgovornost zajednice u kojoj živimo i radimo.

Hvala na posjeti i radujemo se što skorijem druženju.

Djelić atmosfere možete vidjeti u fotogaleriji.