Međunarodni dan žena obilježen u Standard Furniture FactoryProizvodi Udruženja “Budi mi drug” kao najljepši cvjetovi

Već nekoliko desetljeća ljudi širom svijeta obilježavaju 8. mart kao Međunarodni dan žena, dan kada se slave njihova dostignuća i doprinosi u svim segmentima društva.

Pored uobičajenih odabira poklona za ovu priliku, cvijeće  ili slatkiš, postoji još niz kreativnih poklona koje možete učiniti dodatno posebnim. Povodom 8. marta, Standard Furniture Factory se ove godine odlučio za baš takve poklone – kreirane sa posebnom pažnjom i neizmjernom ljubavlju u radionici Udruženja „Budi mi drug“.

Udruženje „Budi mi drug“ Ilijaš za pomoć roditeljima djece sa umanjenim sposobnostima okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegija, cerebralna paraliza, Down-ov sindrom, elementi autizma … Finansije im često predstavljaju problem za ostvarivanje ideja, ali kako ističu u Udruženju njihov rad i trud se uvijek isplate. Tako su i ove godine pripremili raznovrsne poklone povodom praznika, projekt izrade proizvoda za različite prilike koji sprovode dugi niz godina. Svaki od proizvoda je ručno rađen sa ličnim pečatom, kreiran sa pažnjom i neizmjernom ljubavlju te pojedinačno upakovan.

„Naša kompanija brine o ljudima, posvećeni smo podršci jednakosti za sve i stvaranju inkluzivne zajednice u kojoj poslujemo, koja podržava rad osoba sa umanjenim sposobnostima, u ovom slučaju djece kao najranjivije grupe stanovništva. Vjerujemo u sposobnosti i zalažemo se za osnaživanje osoba s invaliditetom i njihovo uključivanje u društveni život”, menadžment Standard Furniture Factory.

Kupovinom preko 150 umjetničkih djela Udruženja uspjeli smo obradovati dame, a istovremeno doprinijeti  inkluziji i socio-ekonomskom osnaživanja osoba s umanjenim sposobnostima.

Sretan 8. mart, puno ljubavi, uvažavanje bogatstva različitosti i jos više razumijevanja u tekućoj godini, želi Vam Standard!